zalza_pageZalza föddes den 17/1-07 på Zolbiets Kennel tillsammans med tre syskon, en tik och två hanar. Hennes mamma är Such, Nuch Zolbiets Aztiecurle och pappa är Azadi Best Foot Forward. Hon kommer från Azties första kull och var minst i kullen men har nu vuxit sig stor och blivit 31 cm hög.

Zalza är hereditärt fri, vilket betyder att hon är Prcd A och partella undersökt ua.

Hon är en mycket aktiv liten dam och älskar att bära kottar när vi är i skogen, där vi tillbringar mycket tid varje dag. Hon tycker även om att vara ute med familjens båt och bada, hon är ett riktigt badfreak.

Hon har börjat sin karriär i utställningsringen. Första utställningen var på Västkustvalpen i augusti -07 där hon blev Bir valp. Nästa utställning var i Pudelklubben västras regi på Tjolöholm i september -07 och där ville hon inte alls vara med men fick en etta i alla fall. Den tredje utställningen hon deltog i var i Vårgårda i oktober -07 som också var i Pudelklubben västras regi och där blev hon Bis-valp, Best i Show valp. Det har börjat bra för den här lilla damen och jag hoppas det ska gå lika bra i fortsättningen.

Zalza går för nuvarande, våren 08, på rally-lydnad, oj vad hon tycker det är kul. Där får man som förare lära sig att jobba med hunden i slakt koppel och med mycket kropps-språk. Man ska även prata mycket med hunden för att göra den mer följsam. Denna nya sport är jätte rolig för både hund och förare.

Zalza flyttade till vår dotter Matilda i januari 2013 i Nygård, där hon bor som ensamhund och får allt fokus.

Stamtavla

zalza_page_stamtavla